نویسنده موضوع: مشتق و پییدا کردن لبه های تصویر  (دفعات بازدید: 234 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین skyzare

• کاربر
  • ارسال: 4
    • ديدن مشخصات
مشتق و پییدا کردن لبه های تصویر
« : ژوئیه 18, 2011, 21:25:16 pm »
با سلام .... :)

من یه سوال درباره تشخیص لبه در پردازش تصویر دارم .. امیدوارم جاش درست باشه ...

من میخواستم بدونم مفهوم مشتق در حوزه دیجیتال  چیه ؟؟!!  :( توی کتابی که میخونم گفته برای پیدا کردن لبه های تصویر باید مکان هایی رو پیدا کنیم که شدت در اون جا سریع تغییر کنه که برای یافتن این مقادیر باید دو کار رو انجام بدیم مکانهایی رو پیدا کنیم که بزرگی مشتق مرتبه اول شدت از یه حدی بزرگتر باشه و مکانهایی که مشتق دوم شدت دارای تقاطع صفر باشه ...

حالا اصلا مشتق تو حوزه گسسته چی تعریف میشه ؟؟؟!! مثلا تو پیوسته در واقع تانژانت زاویه ای هست که خط مماس با محور x میسازه ... حالا تو گسسته چیه !!!  :cry2:
اللهم عجل لولیک الفرج

آفلاین Modj

• مدیر سایت
  • ارسال: 801
    • ديدن مشخصات
    • موج
پاسخ : مشتق و پییدا کردن لبه های تصویر
« پاسخ #1 : ژوئیه 18, 2011, 23:03:06 pm »
با مراجعه به کتابهای ریاضی مهندسی به راحتی می تونین با مفاهیم مربوطه آشنا بشین. در صورت نیاز می تونم به گوشه هاییش اشاره کنم اما عملا اینجا نیاز نیست !!!! و برای اینکه این کار رو با سرعت زیاد و فرمول های کم انجام بدین، راحتترین کار این هست که مثلا رنگ هر 2 نقطه مجاور هم رو از هم کم کنین و ماتریس جدیدی از اعداد ایجاد کنین. در جاهای معمولی چون رنگ های مجاور یکسان هستن، حاصل این تفریق عدد کوچکی میشه، اما جاهایی که تفاوت رنگ زیاد هست، باعث ایجاد عددی بزرگتر میشه که از روی مقادیر بدست اومده میشه لبه ها رو تشخیص داد.
مرا امداد کسان افکنده بود از پای ............. مدد از بی کسی ها جستم و امداد خود کردم

آفلاین skyzare

• کاربر
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #2 : ژوئیه 19, 2011, 21:10:03 pm »
با مراجعه به کتابهای ریاضی مهندسی به راحتی می تونین با مفاهیم مربوطه آشنا بشین. در صورت نیاز می تونم به گوشه هاییش اشاره کنم اما عملا اینجا نیاز نیست !!!! و برای اینکه این کار رو با سرعت زیاد و فرمول های کم انجام بدین، راحتترین کار این هست که مثلا رنگ هر 2 نقطه مجاور هم رو از هم کم کنین و ماتریس جدیدی از اعداد ایجاد کنین. در جاهای معمولی چون رنگ های مجاور یکسان هستن، حاصل این تفریق عدد کوچکی میشه، اما جاهایی که تفاوت رنگ زیاد هست، باعث ایجاد عددی بزرگتر میشه که از روی مقادیر بدست اومده میشه لبه ها رو تشخیص داد.

سلام ....با تشکر از پاسختون  :)

البته من چون میخواستم با توابع جعبه ابزار متلب کار کنم بیش تر میخواستم مفهموش رو درک کنم .. ولی خوب این چیزی که شما گفتید رو انجام دادم ....البته عکس من خیلی ساده بود!! منظورم شدت رنگ ها توش خیلی کم بود ولی جدا وقتی لبه ها رو بهم نشون داد خیلی ذوق زده شدم ....من برنامه رو تقریبا فکر کنم همین جوری که شما گفتید نوشتم ..میزارمش ولی فکر کنم خیلی نقص داره !! ولی برای من که مبتدی بودم خیلی جالب بود ....باز هم تشکر .... :)

مثلا گاهی اوقات مقادیر منفی میشه که من توی ماتریس اصلی تصویر و ماتریس جدید نگاه کردم یه جاهایی مقدار منفی باید میشده اما این جا اون رو کلا صفر کرده بود .. باید چی کار کنم ؟؟ من میخوام یه حدی مشخص کنم که ماتریس خروجی ام رو از نوع منطقی باشه منظورم همون صفرو یک هست در صورتی که الان uint هست پس باید یه حد رو مشخص کنم این حد رو با توجه به هر تصویر به نظر شما عددش باید چه جوری انتخاب بشه ؟؟؟
im=imread('chobin.jpeg');
im=rgb2gray(im);
[r c]=size(im)

for i=1:r
    for j=1:c
        if j==c
            a(i,j)=im(i,j)

else

a(i, j)=im(i , j)-im(i , j+1) ;
        end
    end
end

« آخرين ويرايش: ژوئیه 19, 2011, 21:17:27 pm توسط skyzare »
اللهم عجل لولیک الفرج

آفلاین Modj

• مدیر سایت
  • ارسال: 801
    • ديدن مشخصات
    • موج
« پاسخ #3 : ژوئیه 19, 2011, 22:13:54 pm »
مقادیر مثبت و منفی به دلیل این هست که گاهی اوقات رنگ نقطه دوم از لحاظ عددی کمتر از رنگ نقطه اول میشه و یا برعکس که در یکی از حالتها حاصل مثبت و در حالت دوم منفی هست.
حالا شما می تونین به راحتی به جای مقدار، از قدرمطلق اون استفاده کنین ! به همین راحتی

در مورد 0 و 1 کردن هم دقیقا همونکاری که گفتین رو باید انجام بدین، یعنی یک حد تعیین کنین و در صورتی که عدد حاصل از اون حد بیشتر بود ، در ماتریس مورد نظرتون 1 و در غیر این صورت 0 ذخیره کنین. در اینصورت ماتریسی دارین منشکل از 0 و 1 ها که لبه ها رو نشون میده

فراموش نکنین که شاید در خیلی موارد عملی، این موردی که اینحا انجام میدیم کارا نباشه، اما همونطور که میبینین در حد خیلی قابل قبولی عملی هست
مرا امداد کسان افکنده بود از پای ............. مدد از بی کسی ها جستم و امداد خود کردم

آفلاین skyzare

• کاربر
    • ديدن مشخصات
« پاسخ #4 : ژوئیه 19, 2011, 22:53:42 pm »

فراموش نکنین که شاید در خیلی موارد عملی، این موردی که اینحا انجام میدیم کارا نباشه، اما همونطور که میبینین در حد خیلی قابل قبولی عملی هست

سلام ... :)

خوب اره ...ولی برای شروع خیلی خوبه ......در رابطه با کتاب ریاضی مهندسی هم که گفتید فکر نکنم توش در رابطه با مشتق گسسته صحبت کرده باشه اگه کتاب خاصی سراغ دارید ممنون میشم معرفی کنید ....باز هم تشکر ......
اللهم عجل لولیک الفرج

Tags: